lördag 8 maj 2010

Nystart utan jobb: First ammendment

Dags för come back. Nästan ett år sedan bloggosfären förärades mina tyckanden.

Några kuriosagrejer att notera: Då, i Storbritannien studerande stipendieförsörjd särbo, i Sverige södermalmsbo. Nu, en filosofiexamen senare, företagskonsultande föräldraledig förortsfarsa, försäkringskasseförsörjd. Steget från Wallenberg till Försäkringskassan som sugar daddy känns helt naturligt. Först nolltaxerar man och sedan lyfter man bidrag. -Alltid provocerar det väl någon.

Med denna omvälvande förändring av min ställning i den materiella produktionsstrukuren är det på sin plats att göra ett tillägg i den konstitutionella överbyggnaden. Tillägg ett till Bloggkonstitutionen bygger på en tvehågsen opinion som samtidigt hävdar att jag skriver för långt och uttrycker stort gillande för några av de längsta inläggen. Nåja, det är ju valår, så First ammendment:

Korta inlägg och längre betraktelser. Huvudregeln ska vara korta inlägg så att den normalbegåvade kan läsa och ta till sig innehållet under ett kort okynnessurfande på jobbet. Det Luthererska dåliga samvetet ska inte utgöra ett hinder för den som vill läsa ett inlägg. I undantagsfall, när ämnet så kräver lämnar detta tillägg dock utrymme för längre utsvävningar i betraktelser för läsning under icke avlönad tid.

Nu kör vi.

3 kommentarer:

  1. Tror säkert att du formulerar dig lika underhållande och klokt oavsett längd på betraktelserna!
    /Gunnar

    SvaraRadera
  2. FiRst amendment.

    StorbritanNien.

    Men i sak en bra reform.

    SvaraRadera
  3. Tack Gunnar. Och tack Roine. Det visar sig vara ännu svårare att stava när man matar någon med välling samtidigt :)

    SvaraRadera